تگزاپن چیست؟

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۶/۱۱/۱۸

لورث سولفات سدیم یا سدیم لوریل اتر سولفات (SLES) مواد شوینده و سورفکتانت موجود در بسیاری از محصولات مراقبت شخصی (صابون، شامپو، خمیر دندان و غیره) است.

نگاهی به فهرست مواد موجود در برچسب شستشوی بدن، شستشوی صورت یا شامپو خود بیاندازید. احتمالا اولین ماده (پس از آب) در لیست لورث سولفات سدیم بیشتر از بقیه مواد است.
“laureth” یک اصطلاح شیمیایی نیست. این یک انقباض برای “لوریل اتر” در نام رسمی خود، سدیم لوریل اتر سولفات، و یا SLES است.
البته لوریل، اصطلاح اولیه برای آنچه که در حال حاضر به نام دودکیل آلکیل گروه یا n-C12H25 نامیده می شود. اتر به یک یا چند گروه اکسید اتیلن اشاره می کند که بین سولفات و لوریل قرار گرفته اند. بنابراین SLES یک الیگومر است که دارای چندین اکسید اتیلن است؛ مقدار متوسط در حدود ۳ است.SLES شایع ترین گروهی از سدیم و آمونیوم آلکیل و آلکیل اتر سولفات است. یک سورفاکتانت ارزان قیمت است که به راحتی فوم می شود و برای مواد شوینده عالی است. اساسا یک صابون مصنوعی است.
محصول تجاری یک راه حل آبی است که حاوی ۳۰-۷۰٪ از SLES است. خواص آن شبیه لوریل سولفات سدیم (SLS) است. هر دو به طور گسترده در پاک کننده های خانگی و صنعتی، و همچنین در محصولات مراقبت شخصی استفاده می شود.

نشان داده شده است که SLES باعث ایجاد حساسیت چشم یا پوست در حیوانات آزمایشی و در برخی از افراد آزمایشی انسان می شود. برخی از محصولات حاوی SLES حاوی مقادیر پایین سرطان زا ۱٫۴ دی اکسان بوده و توصیه های FDA این سطوح را تحت نظارت قرار می دهند.

در چند سال گذشته، چندین پست در اینترنت ادعا کردند که SLES و SLS می توانند سرطان ایجاد کنند. این افسانه توسط Snopes.com و سایر وب سایت ها تخریب شده است. بدترین اثرات نامطلوب سورفکتانت ها باعث تحریک پوست می شود؛ و قطعا باید از چشم دور شوند.

 

ساختار شیمیایی
فرمول شیمیایی آن CH3 (CH2) 10CH2 (OCH2CH2) nOSO3Na است. گاهی اوقات عدد نشان داده شده توسط n در نام مشخص شده است، به عنوان مثال لورث ۲ سولفات. محصول تجاری در تعدادی از گروه های اتوکسیل ناهمگن است، جایی که n معنی است. این برای محصولات تجاری معمولی برای n = 3 رایج است. SLES از طریق اتوکسیل کردن الکل دودسیل تهیه می شود. اتوکسیلات حاصل به نیمه اسید اسید سولفوریک تبدیل می شود که با تبدیل به سدیم سدیم خنثی می شود. سولفات سدیم لوریل سولفات سدیم (همچنین به عنوان سدیم داودسیل سولفات یا SLS شناخته می شود) مشابه تولید می شود، اما بدون مرحله اتوکسیل شدن. SLS و لوریل سولفات آمونیوم (ALS) معمولا جایگزین هایی برای SLES در محصولات مصرفی می باشند.

سم شناسی

تحریک
اگر چه SLES در غلظت های مورد استفاده در محصولات آرایشی ایمن نگهداری می شود، اما آن را مانند دیگر مواد شوینده با افزایش غلیظ می سازد. نشان داده شده است که SLES باعث ایجاد حساسیت چشم یا پوست در حیوانات آزمایشی و در برخی از افراد آزمایشی انسان می شود. SLS سورفکتانت مرتبط با آن، باعث تحریک پذیری می شود و تحقیقات نشان می دهد که SLES همچنین می تواند باعث تحریک پوست در افراد شود.

تگزاپن چیست؟

تگزاپن ۷۰% یک سولفات سدیم لورث است که معمولا در شامپو روشن و مروارید، ویسکوزیته متوسط ​​و مواد پاک کننده استفاده می شود. یک سدیم فعال اتر تولید شده از یک الکل التهاب ویژه با واسطه تقریبا حاوی ۲ میلی مولار اتیلن اکسید با حداکثر کنترل از محصولات جانبی ناخواسته، از جمله باعث رنگ و بو می شوند.

SLES 70٪ توسط اتوکسیله از الکل دودسیل تهیه می شود. اتوکسیلات حاصل به نیمه استر اسید سولفوریک تبدیل می شود که با تبدیل به سدیم خنثی می شود. لوریل سولفات سدیم (همچنین به عنوان سدیم داودسیل سولفات یا SDS شناخته می شود) مشابه تولید می شود، اما بدون مرحله اتوکسیل شدن.

بسته بندی

تگزاپن ۷۰% بسته بندی: ۱۵۵ لیتر بشکه پلاستیکی، که قادر به قرار دادن در پالت است.

تگزاپن ۷۰% همچنین به صورت فله عرضه می شود. تگزاپن با بهترین کیفیت، با توجه به سفارش مشتری، به مقصد مورد نظر صادر می شود.

تگزاپن

کاربرد تگزاپن

SLES، SLS و ALS سورفکتانت ها هستند که در بسیاری از محصولات آرایشی برای تمیز کردن و امولسیون خواص آنها استفاده می شود. آنها رفتار مشابه با صابون دارند.

به طور گسترده ای در فرمول بندی تمام محدوده های پودر مواد پاک کننده خانگی و مواد تمیز کننده شستشو استفاده می شود. با توجه به ماده فعال آن، قابلیت مخلوط شدن با آب و محتوای کم نمک، در این زمینه ها نیز استفاده می شود.

فرمول بندی صنعتی
پاک کننده مایع خانگی
پودر شستشو
گریسر از صنعت آبکاری و چرم
پاک کننده لوازم آشپزی

فرمول تگزاپن ۷۰%

ماده فعال وزن: ۹۴

pH حداقل (۱٪ محلول آبی): ۸٫۵ – ۱۰٫۵

سولفات سدیم٪: ۱٫۵ حداکثر

کلرید سدیم٪: ۰٫۵ حداکثر

ماده یون سولفات٪: ۲٫۰ حداکثر

رطوبت٪ ۳٫۰ حداکثر