نقش اسیدهای چرب در بدن انسان

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۰/۱۲

اسید چرب لیپیدی هستند که نقش مهمی در انرژی و ساخت سلولها دارند، به ویژه در غشای سلولی و در انواع مختلفی از اسیدهای چرب وجود دارد:

 اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب غیر اشباع

اسیدهای چرب اشباع شده عمدتا از مواد حیوانی هستند و بعضی از روغنهای گیاهی مانند روغن نخل حاوی این اسید هستند. آنها باعث ایجاد کلسترول در شریان ها و در نتیجه بیماری های قلبی عروقی می شوند. اسیدهای چرب غیر اشباع عمدتا در محصولات گیاهی و همچنین ماهی هایی مانند قزل آلا، ساردین یافت می شوند. سالم هستند و به محافظت از سیستم قلبی عروقی کمک می کنند.

اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ اسیدهای چرب ضروری هستند. اینها اجزای چربی هستند که بدن قادر به تولید یا تولید در مقادیر کافی نیست. بنابراین باید از غذا به دست آید. اگر چه آنها در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی و التهاب بسیار مفید هستند، اسید های چرب امگا ۳ اغلب نیاز به کمک اسیدهای چرب امگا ۶ دارند و سه اسید در گروه امگا ۳ هستند: اسید آلفا لینولئیک، اسید ایکوزاپنتانوئیک، اسید داکوساگزنئوئیک.

اسیدهای چرب غیر اشباع، یا امگا ۳ و ۶

 اسیدهای چرب امگا ۶ اسیدهای چرب اشباع نشده هستند نقش مهمی در ساخت سلول های ایمنی دارد، بهبود روند بهبودی پوست، کاهش واکنش های التهابی و محافظت از سیستم قلبی عروقی برای اینکه اسیدهای چرب امگا ۶ موثر باشند، آنها باید با یک منبع کافی از امگا ۳ ترکیب شوندو چهار اسید در دسته امگا ۶ ذکر شده است: اسید لینولئیک (تنها اسید چرب امگا ۶ ضروری)، اسید گاما لینولئیک، اسید دی هومو گاما لینولئیک ،اسید آراکیدونیک.

اسیدهای چرب غیر اشباع، یا امگا ۹

اسیدهای چرب امگا ۹ اسید های چرب غیر ضروری هستند که بدن انسان می تواند به مقدار کافی با استفاده از چربی اشباع موجود در غذا سنتز کند. این اسید چرب چندین اسید را شامل می شود که بیشتر به اسید اولئیک، شناخته شده است. این کمک می کند تا از بیماری های قلبی عروقی و همچنین بعضی از سرطان ها جلوگیری شود، همچنین به کاهش کلسترول و فشار خون کمک می کند.

اسید آلفا لینولئیک

در خانواده امگا ۳، اسید آلفا لینولئیک تنها اسید محسوب می شود که “ضروری است” زیرا بدن نمی تواند آن را تولید کند و در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی، اسید آلفا لینولئیک به علت قدرت هیدراته آن شناخته شده است، که سبب تغذیه پوست می شود. این اسید ضد التهاب است و بنابراین قرمزی و سوزش در پوست را آرام می کند.

اسید کاپریلیک

این اسید برای خواص ضد قارچی آن شناخته شده است و یک اسید چرب اشباع شده به طور طبیعی موجود در محصولات لبنی و همچنین در شیر مادر هست، اسید کاپریلیک نیز در روغن نارگیل و روغن هسته نخل وجود دارد و در لوازم آرایشی، آن را برای خواص نرم کننده و آبرسانی آن، و نیز خواص ضد قارچی آن استفاده می شود.

اسید گادولئیک

اسید گادولئیک در خانواده امگا ۹ یکی از اسید های چرب اشباع نشده موجود در روغن های گیاهی و چربی های حیوانی است. به خصوص در پوست چرب بدن، دارای قدرت جذب بالا است و بنابراین می تواند بدون اثر چربی مرطوب شود.

اسید میریستیک

یک اسید اشباع است که به طور طبیعی در محصولات لبنی و روغن نارگیل و روغن هسته نخل یافت می شود و در لوازم آرایشی برای تمیز کردن، صاف کردن و خواص محافظتی مورد استفاده قرار می گیرد.

اسید لوریک

اسید لوریک یک اسید چرب اشباع است که به طور عمده در روغن نارگیل یافت می شود و برای لوازم پاک کننده، امولسیون و سورفاکتانت استفاده می شود (خواص سطحی باعث کاهش کشش سطحی و حتی توزیع محصول در حین استفاده می شود) اسید لوریک همچنین دارای اثر ضد میکروبی است و به حفظ مومیایی، صابون کمک می کند.

اسید لینولئیک

اسید لینولئیک در برخی روغن های گیاهی یافت می شود و یکی از اسید های چرب ضروری در خانواده امگا است. بدن انسان قادر به تولید این اسید نیست و باید از غذا بدست آورد اسید لینولئیک به تولید غشاء سلولی کمک می کند. پیشرونده برای همه اسیدهای چرب امگا ۶ است، به این معنی که تمام اسیدهای چرب دیگر در این گروه از اسید لینولئیک تولید می شود.

اسید اولئیک

در خانواده امگا ۹ اسید اولئیک ۵۵ تا ۸۰ درصد اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون را تشکیل می دهد. در سطح بالایی از بدن انسان یافت می شود و از سیستم قلبی عروقی محافظت می کند و کلسترول را کاهش می دهد در لوازم آرایشی، اسید اولئیک یک عنصر بسیار کاربردی است. برای خواص تغذیه کننده آن شناخته شده است و به تقویت هیدرولیپید کمک می کند که پوست را حفظ کرده و انعطاف پذیری آن راقدرت می بخشد. همچنین دارای خواص ترمیم و بهبودی پوست می باشد. لطفا توجه داشته باشید که فرم اشباع این اسید، اسید استاریک نامیده می شود.

اسید پالمتیک

اسید پالمیتیک یک اسید چرب اشباع شده از حیوانات است و در برخی از روغن های گیاهی مثل روغن نخل یا روغن نارگیل یافت می شود. بخش مهمی از مانع پوست و لایه شاخی پوست است که دارای خواص نرم کننده، امولسیون و پاک کننده است. همچنین برای عطرهای خاص استفاده می شود.

اسید پالمیتولئیک

اسید پالمیتولئیک، مخصوصا در روغن مغز ماکادمیا یک اسید چرب غیر اشباع با قدرت جذب بسیار بالا در پوست است.

اسید استئاریک

اسید استئاریک به طور طبیعی موجود در روغن کره و سبزیجات اسید چرب اشباع است که در صنعت زیبایی بسیار محبوب است. می تواند برای غلظت امولسیون ها برای افزودن یک ترکیب کرمی، تثبیت فرمول ها یا حتی سخت کردن برخی از مومیایی های آرایشی استفاده شود و خواص نرم کننده آن باعث می شود تا به وسیله اثر هیدراته محافظت شود.

کلیپ مرتبط:
شما مخاطبان گرامی می توانید کلیپ های مرتبط با این موضوع را در پیج اینستاگرام سورن شیمی دیدن فرمایید.