کاربرد های پروپیلن گلایکول یا PG چیست؟

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۱/۱۹

پروپیلن گلیکول ماده ای است که معمولا به عنوان یک افزودنی در مواد غذایی یا بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. مقامات مواد غذایی ایالات متحده و اروپا آن را به طور کلی برای استفاده در غذاها ایمن اعلام کرده اند.جالب اینجاست این ماده در ضد یخ هم مورد استفاده قرارمی گیرد. این امر موجب نگرانی های بهداشتی در مورد اثرات  خوردن احتمالی سمی  بودن غذاهای حاوی آن شده است، PG افزودنی غذایی مصنوعی ، بی رنگ، بی بو، است که به کلاس شیمیایی مشابه الکل تعلق دارد و کمی ضخیمتر از آب است. تقریبا هیچ طعم ندارد و درحفظ رطوبت خوب است. این امر به عنوان یک افزودنی غذایی مفید است، بنابراین می توان آن را در انواع مختلف غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی ها یافت کرد.پروپیلن گلایکول گاهی اوقات با اتیلن گلایکول اشتباه گرفته می شود، زیرا هر دو در اثر ضد یخ به علت نقاط ذوب پایین خود مورد استفاده قرار می گیرند. با این حال، این همان ماده نیست. اتیلن گلایکول برای انسان بسیار سمی است و در محصولات غذایی استفاده نمی شود.

کجا و چگونه استفاده می شود؟

PG به عنوان یک افزودنی برای کمک به پردازش مواد غذایی و بهبود بافت، طعم، ظاهر و عمر مفید استفاده می شود. در غذاها پروپیلن گلیکول ممکن است در موارد زیر استفاده شود .

عامل ضد انعقاد: این باعث می شود که اجزای مواد غذایی از چسبیدن به یکدیگر جلوگیری شود  مثل سوپ خشک یا پنیر رنده شده.

آنتی اکسیدان: عمر مفید مواد غذایی را با محافظت از آنها در برابر کسیژن گسترش می دهد.

حامل: دیگر مکمل های غذایی یا مواد مغذی مورد استفاده در پردازش مانند رنگ، طعم یا آنتی اکسیدان ها را از بین می برد.

 تقویت کننده خمیر: اصلاح نشاسته ها و گلوتن در خمیر باعث می شود که پایدار تر شود.

امولسیفایر: این مانع از جدا شدن مواد غذایی از قبیل روغن و سرکه در سس سالاد می شود.

نگهدارنده رطوبت: این امر به غذاهای حاوی رطوبت پایدار کمک می کند و مانع از خشک شدن می شود. نمونه هایی مانند نارگیل و آجیل است.

پروپیلن گلیکول معمولا در بسیاری از غذاهای بسته بندی شده مانند مخلوط نوشیدنی، سس سویا، مخلوط کیک، نوشابه، پاپ کورن، رنگ آمیزی غذا، غذاهای فوری، نان و محصولات لبنی  یافت می شود. همچنین در داروهای تزریقی مانند لورازپام و برخی از کرم ها و پماد هایی که روی پوست استفاده می شود، مانند کورتیکواستروئیدها

با توجه به خواص شیمیایی آن، آن را نیز در طیف گسترده ای از محصولات بهداشتی و آرایشی یافت می شود. علاوه بر  آن در محصولات صنعتی مانند رنگ، ضد یخ، دود مصنوعی و سیگار استفاده می شود .