اسانس گیاهی

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز
Loading...
  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۳/۰۵

اسانس گیاهی به مخلوطی از ترکیبات گیاهی لیپوپروتئین استخراج شده و جدا از گیاه به حلال مناسب گفته می شود و نسبت به دیگر دارای قیمت و فروش بیشتری نیز هستند، اسانس گیاهی به طور سنتی توسط استخراج گیاهان خام به روغن حامل تولید می شود که برای این منظور روغن حامل مورد استفاده قرار می گیرد. روغن گیاهی به عنوان یک حلال برای حل کردن، استخراج و جدا کردن (دفع) مواد محلول در چربی از گیاهان استفاده می شود. فرآیند استخراج محصول مایع را به نام اسانس گیاهی تولید می کند که حاوی ترکیبات گیاهی لیپوپروتئین حل شده در روغن حامل است. اسانس گیاهی از این طریق به دست می آیند و برای هزاران سال در داروهای گیاهی استفاده می شوند.

روغن های تزریقی عصاره های گیاهی دارای محتوای ظاهری کم و یا ترکیبات گیاهی هستند که معمولا با قرار گرفتن مقدار نسبتا کم گیاه در روغن حامل حاصل می شود و در ساخت مواد غذایی و یا کمک های هضم استفاده می شود. گرچه اسانس گیاهی در داروها و مراقبت های شخصی برای مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته است، مطالعات کمی از این نوع روغن های گیاهی وجود دارد. سوابق تاریخی موجود نشان دهنده اصلی دانش ما درباره خواص عصاره های گیاهی می باشد. فقط در دهه های اخیر دانشمندان مواد اسیدهای چرب موجود در گیاه را جداسازی کرده اند و فعالیت بیولوژیکی و ارزش غذایی خود را مطالعه می کنند.

اسانس گیاهی

افزایش مصرف قابل توجه اسانس گیاهی و برخی از مواد گیاهی حاوی لیپوپروتئین در قرن نوزدهم و بیستم و روند کند تولید آن که آهسته و خسته کننده بود و تقاضای زیاد باعث شروع به توسعه فن آوری های صنعتی جدید در مقیاس بزرگ، از جمله استخراج با حلال های آلی، استخراج با دی اکسید کربن مایع یا فوق (CO2) و دیگر موارد حلال های ارگانیک از قبیل هگزان، بنزن، استون، اتر و اتیل استات برای استخراج تجاری مواد تشکیل دهنده گیاهی قابل حل لیپولیز استفاده شده است. این حلال ها اجازه می دهد سرعت بالا و استخراج مقیاس بزرگ ممکن شود و از مواد جدا شده از طریق تبخیر پس از آن تحت فشار کم، علاوه بر اینکه تکنولوژی پیشرو تولید مدرن اسانس گیاهی و بعضی از روغن های گیاهی می باشد، استخراج حلال های آلی در مقیاس بزرگ در جداسازی و تصفیه بسیاری از مواد گیاهی فردی با ارزش تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. ویتامین های محلول در چربی، کاروتنوئید های متعدد، فلاونوئیدها، پلی فنل ها، فیتواسترول ها و سایر مواد مغذی کشف و جدا از عصاره های گیاهی می باشند. استخراج با سیال مایع و یا فوق در تولید تجاری نیز برای تولید مقادیر زیادی از مواد گیاهی قابل بازیافت قابل استفاده است. این نسبتا گران است، اما بسیار امن تر است و محصولی را تولید می کند که با حلال های آلی تماس نداشته و در نتیجه شانس کمتری برای آلوده شدن دارد. در حالیکه تکنولوژی های صنعتی مدرن اسانس گیاهی را بیشتر در دسترس قرار دادند، ترکیب شیمیایی آنها نیز تغییر کرده است. در واقع، ترکیب مواد در عصاره های به دست آمده با حلال های آلی، CO2 یا روغن های گیاهی از همان گیاه در اکثر موارد یکسان نیست. این باعث می شود که داده ها به دست آمده یا اثرات مشاهده شده با یک نوع عصاره به دیگری برسد.

به عنوان مثال، یکی از واضح ترین تفاوت عدم وجود مواد فرار در عصاره های به دست آمده با حلال های آلی یا CO2 است. در حقیقت تولید اسانس گیاهی با استفاده از حلال های آلی یا CO2 نیاز به حذف حلال پس از روش استخراج با استفاده از تبخیر تحت فشار کم و  یا درجه حرارت بالا است. این فرآیند عناصر گیاهی فاقد عصاره را همراه با حلال حذف می کند. بنابراین، عصاره گیاهی روغن تولید شده با استفاده از فرآیند استخراج سنتی معمولا دارای عطر خاصی است، در حالیکه اکسیژن محلول یا عصاره CO2 تقریبا بی بو است. علاوه بر این، عصاره های گیاهی به دست آمده با استفاده از حلال های آلی یا CO2 اغلب پس از تبخیر حلال خود را به عنوان یک ماده جامد یا نیمه جامد نشان می دهند. برای استفاده از مراقبت شخصی، مواد غذایی و یا محصولات آرایشی استفاده از آن باید به شکل مایع پایدار تبدیل شود. این نیاز به پردازش بیشتر، از جمله انحلال در حلال های مناسب و حذف مواد نامحلول و ذره های که ممکن است باعث کاهش قابل توجه یا حتی از دست دادن مواد تشکیل دهنده خاصی. در نهایت، همانگونه که در بالا ذکر شد، اسانس گیاهی به دست آمده از حلال های آلی ممکن است حاوی مقدار باقی مانده از این حلال ها باشد.