گلیسیرین در صنعت

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۲۰

گلیسیرین صنعتی، همچنین به عنوان گلیسرول شناخته می شود، یک الکل است که ترکیب آن شامل سه هیدروکسیل است. هیدروکسیل ها از یک اتم اکسیژن و یک اتم هیدروژن تشکیل می شوند. در فرایند به دست آوردن بیودیزل از روغن گیاهی خالص، چندین محصول جانبی به دست می آیند، که عمدتا گلیسیرین است. گلیسیرین صنعتی می تواند برای تولید محصولات با ارزش افزوده مانند: الیاف مصنوعی، آرایشی و بهداشتی، واکنشهای سطحی، روان کننده ها، محصولات غذایی و آشامیدنی و نقاشی استفاده شود.

گلیسیرین دارای سازگاری مایع و توانایی جذب آب از محیط زیست است، یا به شکل مایع و یا به صورت بخار؛ همچنین کاملا بی بو، دارای طعم شیرین و دارای ضریب ویسکوزیته بالا است. می تواند در آب و دیگر الکل ها حل شود، اما نمی تواند در روغن حل شود. ما حضور گلیسیرین را در چربی ها و روغن های حیوانات و گیاهان مرتبط با اسیدهای چرب به شکل تری گلیسیرید پیدا می کنیم.

همچنین حضور گلیسیرین در حیوانات و سلول های گیاهی وجود دارد که بخشی از غشای سلولی هستند.
کاربرد گلیسیرین در صنعت بسیار متنوع است. از جمله مواردی که بیشترین استفاده را می کند عبارتند از: تولید محصولات آرایشی، به خصوص در صنعت صابون، در بخش پزشکی، در ترکیبات دارویی، به عنوان شربت، کرم و غیره استفاده می شود، در دماهای بالاتر از ۲۵۰ درجه سانتی گراد، در حمام گرمایی، در ماشین آلات خاص آن را به عنوان یک روانکار استفاده می شود، ضد یخ.
تولید محصولات مختلف، به ویژه در تهیه چای، قهوه و دیگر عصاره های گیاهی، و همچنین تولید نوشیدنی های تازه، که در آن به عنوان افزودنی برای افزایش کیفیت اضافه شده است.
در تولید رزین ها به عنوان مقره ها استفاده می شود.
یک جزء مهم در لاک ها، و همچنین در صنعت رنگ است.
در صنعت داروسازی، USP گلیسیرین نقش مهمی در تولید داروهای زیر دارد:
بیهوشی، قرص ها، اژدها،کپسول، شیپورها، محصولات برای مبارزه با عفونت گوش، شربت (به عنوان افزودنی)، حلال (برای ید، تیمول، برم، کلرید جیوه، آلکالوئیدها، و غیره)، ضد عفونی کننده، تغییرات آنزیمی مهار شده (فرآیند تخمیر کرم ها، پماد ها و پاستا).

گلیسیرین صنعتی یک الکل ارگانیک با طعم شیرین و لغزنده و لمس ویسکوز است. این در لوازم آرایشی، غذا، صنعت و داروها استفاده می شود، گلیسیرین های طبیعی و مصنوعی از نظر شیمیایی یکسان هستند. بر اساس گزارش تحلیل بازار، فروش صادرات گلیسیرین طبیعی ۳۰ برابر بیشتر از گلیسیرین مصنوعی است. این به علت اضافه شدن گلیسیرین طبیعی به عنوان یک محصول جانبی بیودیزل، صابون و تولید اسید چرب است.
از آنجا که گلیسیرین بسیار هیدروسکوپی است، به غذاها، به خصوص محصولات پخته شده مانند کره انرژی و پروتئین، برای حفظ رطوبت اضافه می شود. طعم آن باعث می شود که شیرین کننده ای عالی باشد، زیرا دارای شاخص گلیسمی پایین است. گلیسیرین از روغن های گیاهی و گلیسیرین مصنوعی، کوشر و حلال هستند. ویسکوزیته گلیسیرین آن را املاح ضد باکتریایی می دهد. گلیسیرین در صابون و لوازم آرایشی به عنوان روان کننده و مرطوب کننده عمل می کند.

گلیسیرین مصنوعی:
هنگامی که از طریق تقطیر نفت از هم جدا می شود، پروپیلن به عنوان یک کسر بالاتر می آید. گلیسیرین با اضافه کردن کلر به مولکول و پس از آن هیدرولیز کردن تولید ترشكل پروپان ساخته می شود. گلیسیرین مصنوعی در کاربردهای درخواست شده در بیوتکنولوژی و داروها، با توجه به درصد ۹۹٫۷ درصد خلوص آن. بر اساس گزارش تجزیه و تحلیل بازار گلیسیرین، داروهای تجویزی و بدون نسخه در ابتدا با گلیسیرین مصنوعی تهیه شده و از سوی FDA تایید شده است. برای تغییر گلیسیرین طبیعی، فرآیندهای تاییدیه جدید FDA را به اثبات خواهد رساند.

تولید صابون گلیسیرین طبیعی:
هیدرولیز چربی های حیوانی یا گیاهی با هیدروکسید سدیم صابون اسید چرب و گلیسیرین را تولید می کند. تا همین اواخر، این فرایند تولید بزرگترین حجم گلیسیرین طبیعی را تولید می کند. با توجه به آلودگی با ترکیبات اصلی، مواد خام در یک پالایشگاه تقطیر می شوند.

گلیسیرین طبیعی بیودیزل:
علاقه اخیر به سوخت بیودیزل از منابع روغن نباتی، استفاده از روغن پخت و گوشت گوساله های تجدید پذیر باعث ایجاد بیش از حد گلیسیرین صنعتی می شود. بیودیزل با افزودن متانول به منبع روغن چربی تهیه می شود. بخش اسید چرب مولکول به بیودیزل استریل شده است و گلیسیرین به عنوان یک محصول جانبی تولید می شود. گلیسیرین خالص با خلوص ۹۹/۵ درصد با رزین های تبادل یونی تقطیر می شود. تحقیقات کنونی بر استفاده از چربی های جلبک یا باکتری ها برای تولید بیودیزل و گلیسیرین صنعتی تمرکز دارد.