کاربرد ایزوتیازولین

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۹/۱۸

ایزوتیازولین ماده بی رنگ است که به عنوان نگهدارنده در مراقبت های شخصی و محصولات مرطوب کننده مانند لوسیون دست و بدن و مرطوب کننده ها، لوسیون آفتاب و برخی از محصولات شستشو مانند شامپو، سورفکتانت ها و تهویه مطبوع استفاده می شود.

ایزوتیارولین ماده شیمیایی ضد میکروبی است که برای کنترل باکتری ها، قارچ ها و جلبک های تشکیل دهنده لجن در سیستم های خنک کننده آب، مخازن ذخیره سازی سوخت و در سیستم های آب و فاضلاب و کاغذ سازی، سیستم های استخراج نفت و سایر تنظیمات صنعتی استفاده می شود.

همچنین از ایزوتیازولین برای کنترل رشد، کپک و دانه بندی محصولات چوب استفاده می شود. این نوع استفاده در ایالات متحده ثبت شده است اما استفاده از آفت کش ها تایید شده ممکن است به طور دوره ای تغییر کند و بنابراین برای استفاده های در حال حاضر باید مورد تأیید مقامات شود.

این مواد اغلب در محصولات ترکیبی با کلر و متیل بیشتر استفاده می شود. بررسی کارشناسان ،مواد تشکیل دهنده مورد استفاده مواد آرایشی،در آزمایشگاه در مورد سمی بودن محصول نتیجه گرفت که عدم وجود هیچ گونه علائم سمی در بسیاری از مطالعات از جمله مطالعات حیوانی، سونوگرافی، تولید مثل و رشد، نشان می دهد.

همچنین می توان در پایان نتیجه گیری کرد که حد مجاز آستانه ای دوز ایزوتیازولین وجود دارد و محصولات آرایشی که حاوی غلظت ایزوتیازولین درحدود(ppm 0.01٪) یا کمتر است خطر حساسیت ایجاد نمی کنند.

بر این اساس، ممکن است به عنوان یک نگهدارنده در لوازم آرایشی تا این غلظت استفاده شود. در مورد مطالعات حیوانی: قرار گرفتن در معرض موش های صحرایی به این ماده شیمیایی در حد دوز(mg/cu 2.64) به وسیله استنشاق به مدت ۹۰ روز سبب کاهش وزن در جنس نر بالغ و کاهش وزن بدن در هر دو جنس در سطح دوز بالا بود، هیچ گونه مرگ و میر ناشی از این ماده وجود نداشت و هیچ اثری در هماتولوژی، شیمی درمانی، چشم و کبد و پارامترهای پاتولوژیک ناشناخته مشاهده نشد که می توان به آن اشاره کرد.

مشاهدات مشابه در مواقعی که این ماده شیمیایی تا(۲۵۵ppm) در آب آشامیدنی به مدت ۳ ماه در معرض قرار گرفت، در مطالعه سرطان زایی در موش صحرایی هیچ گونه افزایش در میزان بروز هر تومور در هر دو جنس وجود ندارد. در موش های صحرایی فتوتوسیک، جنین و یا تراتوژنیک یافت نشد.