کوکامیدوپروپیل بتائین: فواید و مضرات آن

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • تاریخ انتشار : 2020/11/21

کوکامیدوپروپیل بتائین CAPB چیست؟

بتائین، که ارتباط نزدیکی با کوکو بتائین دارد، یک سورفاکتانت طبیعی است که از روغن نارگیل تهیه می شود.

از نظر ظاهری کمی زرد است، این مایع چسبناک کمی بوی “چربی” دارد. برای ایجاد کوکامیدوپروپیل بتائین، روغن نارگیل خام با مایع بی رنگی به نام دی متیل آمینوپروپیلامین ترکیب شده و در نهایت آنچه را که “سورفکتانت” نامیده می شود، ایجاد می کند.

در محصولات تمیز کردن و مراقبت های شخصی، مواد فعال کننده سطح هستند که کشش سطحی آب را می شکنند، به آنها این امکان را می دهد تا به خاک متصل شوند و آن را بشویند. در صابون ها و شامپوها از کوکامیدوپروپیل بتائین برای ایجاد کف غلیظ استفاده می شود. در نرم کننده‌ها، این کار برای نرم کردن مو و کاهش استاتیک است. این ماده به عنوان عامل ضخیم کننده در محصولات مراقبت شخصی و پاک کننده های بی شماری موجود است. حتی می توانید آن را در بسیاری از مارک های خمیر دندان، کرم اصلاح، مواد پاک کننده آرایش، شستشوی بدن و مواد شوینده و پاک کننده های مختلف خانگی پیدا کنید.

بتائین

Coco Betaine در مقابل Cocamidopropyl Betaine

نام کوکو بتائین و کوکامیدوپروپیل بتائین اغلب به جای یکدیگر استفاده می شوند، اما دقیقاً یکسان نیستند. کوکو بتائین یک سورفکتانت طبیعی است که در تمام محصولات ذکر شده در بالا استفاده می شود. “کوکو” به روغن نارگیل اشاره دارد. بتائین یک ماده طبیعی مشتق شده برای ضخیم شدن و بهبود بافت برخی از محصولات است. همچنین به آبرسانی پوست و موهای صاف کمک می کند.

کوکامیدوپروپیل بتائین یک ماده شیمیایی است که کمی متفاوت است. مانند همه سورفاکتانت ها، هر دو ماده از طریق یک فرآیند مصنوعی ایجاد می شوند (اما برای دستیابی به نتایج یکسان در کاربردهای مشابه استفاده می شوند. در نهایت، کوکو بتائین دقیقاً مشابه کوکامیدوپروپیل بتائین نیست.

آیا من آلرژی به کوکامیدوپروپیل بتائین دارم؟

اگرچه این ماده (CAPB) پاک کننده ای با پایه طبیعی نارگیل است، برخی از افراد پس از استفاده از محصولات حاوی این ماده واکنش های آلرژیک را تجربه می کنند. به همین دلیل، انجمن تماس با درماتیت آمریکا، این ماده را بعنوان “آلرژن سال” خود در سال 2004 نامگذاری کرد. علاوه بر این، دکتر جولی جکسون، متخصص پوست دارای مجوز، “یکی دیگر از مواد حساسیت زای رایج در ارتباط با کوکامیدوپروپیل بتائین ماده شیمیایی مورد استفاده در سنتز این مولکول ، 3- (دی متیل آمینو) پروپیلامین، که اغلب یک آلاینده است. ”

تماس مستقیم با کوکامیدوپروپیل بتائین یا آلاینده آن می تواند باعث درماتیت تماسی و علائم زیر شود:

خارش
قرمزی پوست
سفتی
تاول و زخم

بهترین راه برای جلوگیری از واکنش های آلرژیک ناشی از کوکامیدوپروپیل بتائین، اجتناب از استفاده از محصولاتی است که این ماده را مستقیماً روی پوست خود دارند. اگر شک دارید که ممکن است واکنشی داشته باشید، به یک متخصص پوست دارای مجوز مراجعه کنید که می تواند تست آلرژی پچ را انجام دهد.

آیا کوکامیدوپروپیل بتائین بی خطر است؟

بله و خیر. پاسخ به نحوه تولید و استفاده کوکامیدوپروپیل بتائین بستگی دارد. در حالی که این ماده در انواع مختلفی از محصولات زیبایی و مراقبت شخصی (از جمله شامپوها، نرم کننده ها، کرم اصلاح، مواد پاک کننده آرایش و صابون های مایع) یافت می شود، واکنش های آلرژیک بالقوه برای برخی از افراد وجود دارد. علائم درماتیت تماسی ممکن است از چند روز تا چهار هفته پس از قطع مصرف یک محصول حاوی کوکامیدوپروپیل بتائین، ادامه داشته باشد.
سوزش چشم مسئله دیگری است که برخی افراد با پاک کننده های صورت و پاک کننده های آرایش حاوی کوکامیدوپروپیل بتائین تجربه می کنند. برخی از مبتلایان از درد چشم، قرمزی، خارش و تحریک شکایت دارند. این علائم به طور کلی با شستشوی محصول از بین می روند.

کوکامیدوپروپیل بتائین با کیفیت بالا بی خطر است

یک مطالعه دانشکده پزشکی دانشگاه میامی مشخص کرد که این کوکامیدوپروپیل بتائین در محصولات مراقبت از پوست نیست که باعث درماتیت تماسی می شود. در عوض، این دو ناخالصی خاص هستند که در طی فرایند تولید ایجاد می شوند: آمینو آمیدAA)  و 3-دی متیل آمینوپروپیلامین). DMAPA  درجه های با کیفیت بالاتر کوکامیدوپروپیل بتائین بدون این عوامل تحریک کننده به طور منظم باعث واکنش های پوستی آلرژیک نمی شوند.

بتائین

آیا کوکامیدوپروپیل بتائین به اندازه سولفات ها بد است؟

سدیم لوریت سولفات SLES و سدیم لوریل سولفاتSLS مواد پاک کننده ای هستند که باعث از بین بردن آلودگی، تجمع و جرم روی پوست و مو می شوند. زمانی که در بسیاری از محصولات بهداشتی و آرایشی با نام تجاری اصلی شناخته می شود، اخیراً سوالات زیادی در مورد خطر سولفات ها مطرح شده است.

مانند کوکامیدوپروپیل بتائین، سولفات ها نیز می توانند باعث تحریک چشم و پوست شوند (به خصوص با استفاده طولانی مدت). با این حال سولفات هایی که تحت فرآیند اتوکسیلاسیون قرار گرفته اند نیز ممکن است خطر جدی تری برای سلامتی داشته باشند. در طول فرآیند تولید، SLES می تواند توسط ( 1،4-dioxane  ماده شیمیایی که نشان داده شده است باعث ایجاد سرطان در حیوانات آزمایشگاهی می شود) آلوده شود.

در حالی که مارک های خاص ادعا می کنند “فاقد سولفات” هستند، بسیاری از آنها سولفاتها را با مواد افزودنی مانند کوکامیدوپروپیل بتائین تولید ضعیف جایگزین می کنند (که می تواند به همان اندازه خشک کننده و تحریک کننده پوست باشد).

Cocamidopropyl Betaine SLS جدید است

CAPB به لطف قیمت و قابلیت تمیز کردن موثر، ماده ای به مراتب بهتر از SLS است.

شامپوی بدون SLS که بدون مواد شیمیایی سخت مثر است

با اسکن راهرو سلامتی و زیبایی در خرده فروش مورد علاقه خود، متوجه خواهید شد که تهیه شامپوی بدون کوکامیدوپروپیل بتائین سخت است.
کارشناسان فروش سورن شیمی همه روزه از شنبه تا پنجشنبه بجز ایام تعطیل در خدمت شما میباشند برای استعلام قیمت این ماده با ما تماس بگیرید