کفپوش اپوکسی چیست؟
کفسازی و کفپوش اپوکسی
برای داشتن کفپوشی لوکس و زیبا، بهداشتی، با دوام و طول عمر بالا و قابلیت شستشوی آسان هر چیزی که لازم است بدانید را گرد هم آورده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر یا مشاوره در خصوص اجرای کفپوش اپوکسی، با متخصصین کفسازی شرکت پارس الیس تماس حاصل فرمایید.
کفپوش اپوکسی چیست؟
تعریف کفپوش اپوکسی:
اپوکسی یک کفپوش پایه رزینی دو جزئی بوده و از ترکیب بیسفنول A و هاردنر پلی آمینی بدست می آید و با توجه به خاصیت Free Solvent دارای فیلم و رنگ و خواص پلیمر است که یکی از بهترین و به صرفه ترین متریال ها برای کفسازی می باشد. کفپوش اپوکسی از دو جزء اصلی رزین و هاردنر(سخت کننده) تشکیل می شود. رزین و هاردنر به نسبت مشخصی با هم مخلوط شده و روی سطح صاف اجرا می شوند و طی واکنش شیمیایی به یک کفپوش سخت و مقاوم در برابر تخریب تبدیل می شوند. همچنین مقاومت شیمیائی و مکانیکی فوق العاده، چسبندگی خوب به بتن، مقاومت سایشی حتی تحت شرایط بد و پر فشار، مقاومت بالا در برابر اسید ها و مواد قلیایی از ویژگی های این محصول می باشد.
ضخامت کفپوش اپوکسی برای کاربری ها و سطوح مختلف متفاوت می باشد. کفپوش اپوکسی معمولا بین دو تا سه میلی متر ارتفاع دارد، اما بسته به کاربری های مختلفی که سطوح دارند این ضخامت میتواند کم و زیاد شود. کفپوش اپوکسی که ضخامت آن کمتر از دو میلی متر باشد را بهتر است به عنوان پوشش اپوکسی بشناسیم.
کفپوش اپوکسی در برخی مقالات به عنوان کفپوش رزینی یا کفپوش پلیمری نیز شناخته می شود.
ساختار تشکیل دهنده ( رزین اپوکسی)
اپوکسی یا پلی اپوکسید یک پلیمر اپوکسید حرارتی است که در صورت مخلوط شدن با یک ماده کاتالیزگر یا (سخت کننده) باعث پخت (پلیمریزاسیون و اتصال عرضی) می شود. بیشترین رزین های اپوکسی معمولاً از واکنش بین اپی کلرهیدرین و بیس فنول-A تولید می شوند. اعتبار اولین سنتز رزین های اپوکسی بر پایه بیس فنول-A توسط دکتر Pierre Castan از سوئیس و دکتر S.O. به اشتراک گذاشته شده است. اصطلاح اپوکسی، رزین اپوکسی یا اپوکسید، α-اپوکسی، 1،2-اپوکسی و غیره به یک گروه گسترده ای از ترکیبات واکنشی اشاره دارد که با حضور یک حلقه اکسیران یا اپوکسی مشخص می شود. این توسط یک حلقه سه عنصره حاوی یک اتم اکسیژن نشان داده می شود که با دو اتم کربن پیوند داده شده است که از طریق دیگری به هم پیوسته اند.
از این رو، حضور این گروه عملکردی یک مولکول را به عنوان اپوکسید تعریف می کند، جایی که پایه مولکولی می تواند بسیار متفاوت باشد و در نتیجه باعث ایجاد انواع مختلفی از رزین های اپوکسی می شود و آنها بسیار کاربردی هستند زیرا تنوع در ساختار مولکولی را که می توان با همان روش شیمیایی تولید کرد، ارائه می دهند.
ویژگی های کفپوش اپوکسی صنعتی
- مقاومت شیمیایی بالا در برابر انواع حلالها و اسیدها
- مقاومت سایشی بالا
- مقاومت مکانیکی بالا
- سخت شدن سریع
- تمیز شوندگی بالا
- مقاوم در برابر خوردگی
- مقاوم در برابر تغییرات دمایی
- چسبندگی خوب به سطوح
- افزایش مقاومت بتن در برابر فرسایش، تخریب و اکثر مواد شیمیایی
- روکش اپوکسی مطلقاً جذب اب ندارد و از نفوذ آب، روغن و سایر مایعات به جسم بتن جلوگیری میکند.
- روکش اپوکسی، سبک و کم حجم بوده و از ایجاد هرگونه گرد و غبار جلوگیری مینماید.
- روکش اپوکسی به صورت یکپارچه و در رنگهای متنوع اجرا میگردد.
- سهولت در شستشو، حداقل ۲۰ سال عمر مفید و سرعت در ترمیم آن، از سایر امتیازات این پوشش میباشد.
ساختار شیمیایی کفپوش اپوکسی
لطفاً این بخش رو با دقت بخونید چون خیلی مهمه : مولکول اپوکسی تشکیلشده از دو اتم کربن و یک اتم اکسیژن دیگر که به هم پیوند میخورند و ساختار حلقویی محکمی را پدید میآورند و پیچیده ترین ترکیبهای از همین مشخصه قابل درک و شناسایی است.
و اگر همین رو بخوام به زبان ساده بگم : هرکدام از ملکول های اپوکسی مثل یکدانه های زنجیر هستد که رو سطح کار ریخته میشوند و این ملکول ها در واکنشهای شیمیایی با هاردنر که همان مادهی فعالکننده و یا سختکنندهی آن است با دانههای اطراف خود شروع به متصل شدن میکنند. و شبکهای یکپارچه به وجود میآورند نکتهی مهمی که در این موضوع ما باید بدانیم اینکه این دانهها از بالا به هم وصل میشوند . پس یعنی مواد از بالا شروع به سخت شدن میکنند. و زیر آن هنوز خشک نشده و نکته دوم اینجاست که آخرین دانههای این زنجیر باید به سطحی همجنس خودش پیوند بخورد و یا به سطحی زبر و خشن نفوذ کند این یکی از مهمترین نکاتی است که باید در مورد کفپوش های اپوکسی بدانید.