پلی اتیلن گلیکول چیست؟

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
  • تاریخ انتشار : 2020/12/31

پلی اتیلن گلیکول که PEG نیز نامیده می شود، یک ترکیب مربوط به گلیکول است که معمولاً در فرمولاسیون های مراقبت از پوست یافت می شود. این یک پلیمر و یک ترکیب پلی اتر است که از تولید صنعتی گرفته تا دارو کاربردهای زیادی دارد. PEG یک پلیمر انعطاف پذیر و محلول در آب است، می توان از آن برای افزایش ویسکوزیته فرمول های مراقبت از پوست استفاده کرد.

پلی اتیلن گلیکول

آیا پلی اتیلن گلیکول برای پوست من خوب است؟

PEG  (پلی اتیلن گلیکول) به طور گسترده ای در لوازم آرایشی استفاده می شود. آنها به عنوان عناصر فعال نیستند بلکه به عنوان غلیظ کننده، امولسیون کننده، حلال، نرم کننده و حامل رطوبت استفاده می شوند. پلی اتیلن گلیکول ها معمولاً به عنوان پایه کرم های آرایشی استفاده می شوند و در بسیاری از فرمولاسیون ها یافت می شوند. آنها همچنین در داروسازی به عنوان ملین استفاده می شوند.

نشان داده شده است که پلی اتیلن گلیکول دارای خواص ضد میکروبی 1،2 است که در فرمولاسیون های مراقبت از پوست مفید است.

آیا استفاده از پلی اتیلن گلیکول روی پوست من بی خطر است؟

پلی اتیلن گلیکول به عنوان ماده کم خطر در محصولات مراقبت از پوست شناخته شده است و استفاده از آن برای پوست ما بی خطر است. با این حال، نگرانی های مربوط به استفاده از پلی اتیلن گلیکول وجود دارد زیرا برخی از محصولات جانبی (اتیلن اکسید و 1،4-دیوکسان) تولید PEG سمی هستند و ممکن است فرمولاسیون را آلوده کنند.

پلی اتیلن گلیکول

پلی اتیلن گلیکول برای چه استفاده می شود؟

توانایی بی نظیر پلی اتیلن گلیکول در افزایش حلالیت رنگ در فرمولاسیون های آبی باعث می شود که از آن در سراسر صنعت نساجی به عنوان حامل رنگ استفاده شود. پلی اتیلن گلیکول ها همچنین در حفظ رطوبت در فرمولاسیون های پیچیده و همچنین در یک سطح کاربردی استثنایی هستند، و آنها را به عنوان مواد مرطوب کننده عالی و ضد انعقاد برای تامین کنندگان مواد شیمیایی آرایشی و تأمین کنندگان مواد شیمیایی پوشش می سازد.

این رابطه منحصر به فرد با آب توسط بسیاری از بازارهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد زیرا پلی اتیلن گلیکول ها می توانند به تثبیت امولسیون ها کمک کرده و به عنوان حلال در ترکیب با آب عمل کنند. صنایع غذایی از این ترکیبات به عنوان مواد افزودنی برای کاهش مقدار کف در حین فرآوری مواد غذایی استفاده می کند. علاوه بر این، PEG ها به دلیل توانایی در عملکرد به عنوان اصلاح کننده رئولوژیکی، در صنایع دارویی بسیار مفید واقع می شوند، بنابراین به عنوان مواد افزودنی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

آیا پلی اتیلن گلیکول بی خطر است؟

PEG ها معمولاً از نظر بیولوژیکی ماده ای بی اثر تلقی می شوند، به این معنی که این دسته از الیگومرها و پلیمرها برای استفاده در مواد غذایی، کاربردهای آرایشی و دارویی بی خطر شناخته شده اند. بنابراین، آیا پلی اتیلن گلیکول سمی است؟ با توجه به ساختار پلی اتیلن گلیکول و محلول بودن در آب، این ترکیبات به طور کلی غیر سمی در نظر گرفته می شوند، زیرا مطالعات نشان داده ایمنی آنها برای استفاده در زمینه تحویل دارو 1-2 ، برای استفاده در پوست در مواد آرایشی 3 و به عنوان مواد افزودنی در صنعت فرآوری مواد غذایی و ویتامین 4.

 

خطرات بهداشتی و زیست محیطی

بسته به فرایندهای تولید، پلی اتیلن گلیکول ها ممکن است به مقدار قابل اندازه گیری اکسید اتیلن و 1،4-دیوکسان آلوده شوند. آژانس بین المللی تحقیقات در مورد سرطان، اتیلن اکسید را به عنوان ماده سرطان زای انسانی و 1،4-دیوکسان را به عنوان ماده سرطان زای انسانی طبقه بندی می کند. اکسید اتیلن همچنین می تواند به سیستم عصبی آسیب برساند و آژانس حفاظت از محیط زیست کالیفرنیا براساس شواهدی مبنی بر تداخل در رشد انسان، آن را به عنوان یک سم رشد طبقه بندی کرده است.

1،4-دیوکسان نیز پایدار است. به عبارت دیگر، به راحتی تخریب نمی شود و می تواند مدت ها پس از شستشو در تخلیه دوش، در محیط باقی بماند. 1،4-دیوکسان را می توان در فرآیند تولید با سلب خلا از مواد آرایشی پاک کرد، اما هیچ راهی آسان برای مصرف کنندگان وجود ندارد که بدانند آیا محصولات حاوی PEG تحت این فرآیند قرار گرفته اند یا خیر. در مطالعه محصولات مراقبت شخصی که به عنوان “طبیعی” یا “ارگانیک” (غیرمجاز) به بازار عرضه شده است، محققان آمریکایی در 46 مورد از 100 محصول مورد بررسی ، 1،4-دیوکسان را به عنوان یک آلاینده دريافتند.

در حالی که آلاینده های سرطان زا مسئله اصلی هستند، ترکیبات پلی اتیلن گلیکول خود شواهدی از سمیت ژنتیکی vi ، vii را نشان می دهد و اگر در پوست آسیب دیده استفاده شود می تواند باعث تحریک و سمیت سیستمیک شود. viii پانل صنعتی که ایمنی مواد آرایشی را بررسی می کند نتیجه گرفت که برخی از ترکیبات پلی اتیلن گلیکول برای استفاده در پوست آسیب دیده ایمن نیستند (اگرچه ارزیابی به طور کلی استفاده از این مواد شیمیایی در مواد آرایشی را تأیید می کند). ix همچنین، PEG به عنوان “تقویت کننده نفوذ” عمل می کند، نفوذ پذیری پوست را افزایش می دهد تا اجازه جذب بیشتر محصول – از جمله مواد مضر را بدهد.

 

پلی اتیلن گلیکول در تعدادی از خمیر دندان ها به عنوان ماده پراکنده استفاده می شود. آب را متصل می کند و به یکنواخت نگه داشتن خمیر دندان در سراسر لثه کمک می کند. همچنین برای استفاده در زره بدن و خال کوبی برای کنترل دیابت تحت تحقیق است. گروههای عملکردی PEG، “الاستیک” بودنالاستومرهای پلی اورتان را برای کاربردهایی مانند کف (لاستیک کف) و الیاف (اسپندکس) می دهند. ساختار بدنه آن مشابه ساختار سیلیکون، الاستومر دیگر است.

از آنجا که پلی اتیلن گلیکول یک پلیمر انعطاف پذیر و محلول در آب است، می توان از آن برای ایجاد فشارهای اسمزی بسیار بالا (دهها اتمسفر) استفاده کرد. همچنین بعید است که فعل و انفعالات خاصی با مواد شیمیایی بیولوژیکی داشته باشد. این خواص پلی اتیلن گلیکول را به یکی از مفیدترین مولکول ها برای اعمال فشار اسمزی در آزمایش های بیوشیمی، به ویژه هنگام استفاده از تکنیک استرس اسمزی تبدیل می کند.

از پلی (اتیلن گلیکول) نیز معمولاً به عنوان یک فاز ثابت قطبی برای کروماتوگرافی گازی و همچنین یک مایع انتقال حرارت در آزمایشگرهای الکترونیکی استفاده می شود. پلی اتیلن گلیکول در بسیاری از فرمولاسیون های نوشابه Dr Pepper گنجانده شده است، ظاهراً به عنوان یک ماده ضد کف کننده است. از PEG همچنین برای محافظت از اشیایی که از زیر آب نجات یافته اند، استفاده شده است، همانطور که در کشتی جنگی Vasa در استکهلم اتفاق افتاد. این جایگزین آب در اشیا چوبی است، که باعث می شود چوب از نظر ابعادی پایدار باشد و از تاب خوردگی یا جمع شدن چوب جلوگیری می کند.

پلی اتیلن گلیکول اغلب (به عنوان یک عارضه جانبی) در آزمایشات طیف سنجی جرمی با الگوهای تکه تکه شدن مشخص مشاهده می شود.

در زمینه میکروبیولوژی، از رسوب پلی اتیلن گلیکول برای تمرکز ویروس ها استفاده می شود.

پلی اتیلن گلیکول همچنین در قطره های چربی روان کننده استفاده می شود. از مشتقات PEG مانند اتوکسیلات های باریک به عنوان سورفاکتانت استفاده می شود.

دی متیل اترهای PEG ماده اصلی Selexol است، یک حلال که توسط نیروگاه های سیکل ترکیبی گاز سوزاندن یکپارچه (IGCC) برای حذف دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن از جریان ضایعات گاز استفاده می شود.