نقش لورامید در مواد شوینده

  • تاریخ انتشار : 2021/07/13

لورامید را می توان با نام هایی نظیر کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید، لوریک آمید، کوکونات لورامید و (Coconut Fatty Acid Diethanolamid) شناخته می شود.

خواص فیزیکی و شیمیایی

خواص فیزیکی و شیمیایی این ماده به شرح ذیل می باشد:

شکل ظاهری زرد کم رنگ
حالت فیزیکی مایع
PH 9 تا 11
جرم مولکولی 287.44 گرم بر مول
نقطه جوش حدود 238.9 درجه سانتی گراد
چگالی 970.59 گرم بر لیتر
بو منحصر به فرد
حلالیت محلول در الکل ها، پروپیلن گلیکون، پلی اتیلن گلیکول

نقش لورامید درتولید موادشوینده

از لورامید در ساخت انواع مواد شوینده استفاده میشود و بخاطر خواصی که دارد کاربرد زیادی در این زمینه دارد. کاربرد گستره این ماده را می توان در ساخت مواد زیر اشاره کرد :

  • شامپو سر (شامپوهای ضدشوره)
  • شامپو بدن
  • محلول های شست و شو
  • پاک کننده بدن
  • بوگیرهای کاسه توالت
  • قالب های صابون سنتزی
  • مایع ظرف ‌شویی، مایع دستشویی
  • پاک کننده پوست
  • ژل اصلاح
  • روغن حمام
  • رنگ مو
  • لوسیون ها
  • ژل های دستی
  • مایعات خنک کننده

انواع لورامید

این ماده به 4 دسته تقسیم می شود:

  • 100 درصد
  • 70 درصد
  • 50 درصد
  • سویامید

مشخصات کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید

ترکیب کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید در دسته مواد فعال سطحی غیر یونی بوده که قسمت آبگریز این ماده در pH رایج فرآورده های آرایشی و بهداشتی بدون بار عمل می کند. این ترکیب در دمای ۲۰ تا ۲۵ درجه سلسیوس غلیظ می ‌باشد و یک محصول قلیایی محسوب می شود. ساختار این ماده متشکل از کربن، هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن است.

کاربردهای دیگر

درابتدای این نوشتار گفتیم که کاربرداصلی این ماده در ساخت مواد شوینده می باشد ولی به غیر از این کاربرد، کاربردهای دیگری این ماده دارد. می توان از این ماده در مایعات فلزکاری و مواد پولیش به عنوان مهار کننده ضد خوردگی استفاده کرد.

عامل کنترل کننده ویسکوزیته سورفاکتانت می باشد. این یک مایع چسبناک است و به عنوان ماده کف کننده در محصولات حمام مانند شامپو و صابونهای دست و همچنین در مواد آرایشی به عنوان ماده امولسیون کننده مورد استفاده قرار می گیرد.

روش تولید روغن نارگیل برای تهیه لورامید در صابون مایع

صابون با فرآیند saponification تولید می شود. اشکال صابون می تواند متفاوت باشد. صابون به انواع صابون جامد، صابون نرم، صابون مایع و پودری وجود دارد. اگر از هیدروکسید سدیم به عنوان قلیا استفاده شود، نتیجه آن صابون جامد می شود و اگر از هیدروکسید پتاسیم استفاده گردد، صابون نرم تولید می شود.

ویژگی ها

لورامید یک سورفکتانت نانیونیک است که از دی اتانول آمین و اسیدهای چرب کوکو مشتق شده است.
کاربرد عمده این ماده به عنوان افزایش دهنده کف و ویسکوزیته است.
این ماده در سیستم های پایه آنیونیک مثل شامپوها و محلول های شستشو و پاک کننده های بدن استفاده می شود.
ویسکوزیته بسیار عالی و کف پایداری تولید می کند.
حلالیت کاهش یافته و نقطه ذوب دی اتانول آمیدها به طور مطلوبی سرعت انحلال را در سیستم هایی مثل بوگیرهای کاسه توالت، قالب های صابون سنتزی و فرمولاسیون های قرص های مختلف کنترل می کند.

خطرات کار با لورامید

  1. خارش شدید
  2. سرطان زا
  3. ناسازگار با طبیعت