روغن نارگیل و فواید آن برای پوست

  • تاریخ انتشار : 2021/06/19

روغن نارگیل‌ پس چند دهه بازتاب ناخوشایند در مطبوعات، به عرصه بازگشته است. زیرا مزایای سلامتی بسیاری دارد و در سراسر جهان، علاوه بر داشتن ارزش غذایی و فواید زیبایی، به عنوان یک روغن ماساژ عالی و مرطوب کننده ی پوست نیز مطرح است.

در ادامه ی این متن، خواص روغن نارگیل برای سلامت بدن توضیح میدهیم. اما قبل از آن به خود روغن میپردازیم.

روغن نارگیل چیست؟

اسانس های روغنی

اسانس های روغنی

روغن نارگیل نوعی چربی اشباع شده است که از میوه درخت نارگیل استخراج می شود.
از این روغن در تهیهٔ مواد آرایشی بهداشتی و همچنین در غذاها استفاده می‌شود. این روغن سرشار از نوعی اسید چرب با زنجیره متوسط، اسید لوریک، می‌باشد. روغن نارگیل‌های غیر هیدروژنه معمولاً بین دمای ۲۲ تا٢٤ درجه سانتی گراد ذوب می‌شوند.
یکی از برجسته ترین دلایل محبوبیت روغن نارگیل، فواید آن برای مو است. به همین دلیل است که این روغن را در بسیاری از خانه ها می بینید.
در دمای اتاق، روغن نارگیل معمولاً جامد است زیرا نقطه ذوب آن °76 F است.

طریقه نگهداری روغن نارگیل

این نوع روغن نارگیل به طور معمول در یخچال نگهداری می شود. اما طوری تهیه شده است تا بتوان آن را با خیال راحت در یک ظرف در بسته در دمای اتاق یا محیط برای مدت زمانی نگهداری کرد. این باعث شده تا آن را به عنوان یک روغن عالی برای پخت و پز یا محصول مراقبتی پوست تبدیل می کند.

مواد تشکیل دهنده روغن نارگیل

روغن نارگیل یک اسید چرب متوسط ​​زنجیره اشباع است. به این معنی که طول زنجیره های اسیدهای چرب بین 6-12 کربن است. تقریباً تمام چربی های اشباع نشده و اشباع شده طبیعی دیگر که ما مصرف می کنیم.

اسیدهای چرب با زنجیره طولانی هستند. ترکیب منحصر به فرد اسید چرب زنجیره متوسط ​​روغن نارگیل است. که آن را به عنوان یک نیروگاه تغذیه ای متمایز می کند و دارای خواصی است که بر خلاف چربی های دیگر مصرف نمی کنیم.

روغن نارگیل خوراکی

  • جمعیت توكلائو، یك جزیره در جنوب اقیانوس آرام، بیش از 60٪ كالری خود را از نارگیل به دست می آورند.
  • مردم کیتاوان در پاپوآ گینه نو نیز نارگیل زیادی در کنار غده ها، میوه ها و ماهی مصرف می کنند و سکته مغزی یا بیماری قلبی کمی دارند.

اثرات روغن نارگیل خوراکی روی بدن

مصرف روغن نارگیل به عنوان خوراکی خواص زیادی دارد. باهم به چند مورد از خواص ای ن ماده می پردازیم:

  1. ازبین برنده عوامل بیماری زای مضر مثل باکتری ها، ویروس ها و قارچ هااست.
  2. باازبین بردن باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس مانع عفونت استاف می شود.
  3. از آن به عنوان دهان شویه استفاده می شود.
  4. خوردن روغن نارگیب باعث کاهش اشتها می شود.

در یک مطالعه، 6 مرد سالم مقادیر مختلف MCT و LCT خوردند. کسانی که بیش ترین میزان MCT را مصرف می کردند، روزانه کالری کمتری مصرف می کردند.
مطالعه دیگری روی 14 مرد سالم گزارش داد که کسانی که بیشترین میزان MCT را در وعده صبحانه مصرف می کنند، در وعده ناهار کالری کمتری مصرف می کنند.

خواص کلی روغن نارگیل

  • افزایش غلظت خون
  • کاهش حملات کودکان مبتلا به سرع
  • افزایش رطوبت پوست خشک
  • جلوگیری از آسیب مو
  • استفاده به عنوان دهان شویه

 

مزایای روغن نارگیل برای مراقبت از پوست

بالم لب

ترک لب، حس ناخوشایندی را برای شما تداعی می کند.همچنین باعث نارحتی هایی مانند سوزش و زخم همراه با درد می شود.

روغن نارگیل یک جایگزین عالی و طبیعی برای بالم های شیمیایی موجوددر بازار است. به سرعت نتیجه می‌دهد و اگر اتفاقی وارد دهان شود، نه تنها ضرر ندارد بلکه فوایدی هم به دنبال خواهد داشت.

نرم کننده پوست

روغن نارگیل یکی از انواع روغن‌هایی است که به خاطر خواصی که برای سلامتی دارد، مشهور شده است. در این مطلب خواص روغن نارگیل برای پوست صورت و لک صورت را شرح می‌دهیم.

روغن نارگیل دارای خواص متعددی برای سلامتی است؛ مثلا سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و عملکرد مغز در بیماران مبتلا به آلزایمر را بهبود می‌بخشد.

علاوه بر این، تحقیقات مختلفی در مورد این روغن و تاثیر آن روی سلامت پوست هم صورت گرفته است. این مقاله در مورد شواهدی است که نشان می‌دهد روغن نارگیل برای سلامت و شادابی و زیبایی پوست بسیار موثر است. افرادی که دوره آموزش پاکسازی پوست صورت را می گذرانند حتما با انواع ماسک حاوی روغن نارگیل آشنا خواهند شد.

 

روغن نارگیل چیست؟

روغن نارگیل

روغن نارگیل روغن اشباع شده‌ای است که به طور سنتی با استخراج روغن از نارگیل خام یا خشک شده تهیه می‌شود. این روغن در دمای اتاق جامد است ولی وقتی حرارت می‌بیند ذوب و مایع می‌شود. این روغن را برای آشپزی استفاده می‌کنند و غیر از مصارف خوراکی به طور مستقیم روی پوست و مو هم استفاده می‌شود.

این روغن غنی از اسیدهای چرب با زنجیره متوسط است که یک فرم از انواع چربی‌های اشباع هستند. در واقع این اسیدهای چرب زنجیره متوسط، حدود ۶۵ درصد از ترکیب روغن نارگیل را تشکیل می‌دهند.

با وجود اینکه این روغن از تقریبا ۹۰ درصد چربی اشباع تشکیل شده است، دارای مقدار کمی چربی‌های مونو و چربی‌های دارای حلقه‌های اشباع‌نشده است.یک قاشق غذاخوری از این روغن حاوی ۱۲ گرم چربی اشباع و یک گرم چربی غیراشباع است.

مزایای روغن نارگیل برای مراقبت از پوست

از روغن نارگیل برای مصارف گوناگونی می توانید استفاده کنید. مثلا:

بالم لب

روغن نارگیل

وجود ترک در لب‌ها می‌تواند ظاهر ناخوشایندی در آنها ایجاد کند همین طور باعث ایجاد زحمت و ناراحتی مثلا سوزش و زخم شود. استفاده از بالم‌های شیمیایی روی لب ممکن است باعث شود که مقداری از این بالم‌ها را ناخواسته بخوردی حتی با این که بعضی از آنها ممکن است حاوی مواد سمی باشند.

برخی از انواع بالم‌ها قابل خوردن هستند ولی مطمئنا دوست ندارید یک ماده شیمیایی بخورید. روغن نارگیل یک جایگزین عالی برای بالم لب‌های شیمیایی است. به سرعت نتیجه می‌دهد و اگر اتفاقی وارد دهان شود، نه تنها ضرر ندارد بلکه فوایدی هم به دنبال خواهد داشت.

نرم کننده پوست

روغن نارگیل یک نرم کننده عالی برای پوست است. برای رفع خشکی پوست و بیماری‌های ناشی از خشکی و سختی پوست می‌توانید از این روغن استفاده کنید. کافی است مقداری از روغن را بردارید و بین دو انگشت خود بمالید و سپس روی پوست صورت یا هر جایی که می‌خواهید رطوبت‌رسانی شود، از آن استفاده کنید.

روغن نارگیل برای نرم کردن پا به خصوص پاشنه که بسیار خشک و سفت می‌شود و ترک می‌خورد، مفید است. این مشکل به خاطر سرمای زیاد یا کار سخت و تماس پا با سطوح غیرهموار یا کارهایی که نیاز به ایستادن طولانی‌مدت دارد، ایجاد می‌شود.

پاک کننده آرایش

شما می توانید از روغن نارگیل به عنوان پاک کننده آرایش استفاده کنید. بدون اینکه نگران مضرات استفاده از مضرات استفاده ازمواد شیمیایی باشید.

درمان مشکلات پوستی

روغن نارگیل حاوی مقدار زیادی ویتامین E است. این ویتامین نقش بسیار موثری در سلامت پوست دارد. این روغن برای بسیاری از مشکلات پوستی مفید است از جمله آکنه، پسوزیاریس و اگزما.

کرم‌های ضد پیری

این روغن به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی، جز ترکیبات ثابت کرم های ضدپیری و شب می باشد.

از بین بردن میکروارگانیسم‌های مضر

در ابتدای نوشتار، به اسید چرب زنجیره در روغن نارگیل اشاره کردیم . جالب است بدانید که این اسید ها خاصیت ضد باکتریالی دارند. این ویژگی باعث می شود که این روغن برای از بین بردن میکروارگانیسم‌های مضر تاثیرگذار باشد. این ویژگی برای سلامت پوست بسیار حائز اهمیت است. مثلا انواع عفونت‌های پوستی از جمله آکنه، سلولیت، فولیکولیت و سندروم پای ورزشکاران را از بین می‌برد.

کاهش التهاب

التهاب مزمن یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار در بسیاری از انواع بیماری‌های پوستی است از جمله پسوزیاریس، درماتیت تماسی و اگزما است. این روغن خواص ضد التهابی دارد.

درمان آکنه

با وجود اینکه برخی افراد فکر می‌کنند روغن نارگیل باعث بسته شدن منافذ پوست و ایجاد جوش می‌شود ولی تحقیقات نشان داده است که این روغن در درمان آکنه تاثیرگذار است. آکنه یک بیماری پوستی التهابی است و بیشتر داروهایی که برای درمان آن توصیه می‌شود، داروهایی هستند که التهاب را کاهش می‌دهند.