دی اتانول آمین

  • تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۰۹/۲۰

دی اتانول آمین – DEA

 

دی اتانول آمین که معمولا با علامت اختصاری DEA نشان داده می شود، یک ترکیب شیمیایی آلی است که از یک آمین دسته دوم و یک الکل دوتایی تشکیل می شود. این الکل دوتایی دارای دو گروه هیدروکسیل است و همانند سایر آمین ها ، دی اتانول آمین نیز به صورت یک باز ضعیف عمل می کند.

مشخصات عمومی:

فرمول مولکولی دی اتانول آمین C4 H11 NO2 است و به آن ترو لامین هم گفته می شود. جرم مولکولی آن ۱۰۵/۱۳۶۴ g/molمی باشد. در دمای ۸/۲۶۸ درجه ساتی گراد به نقطه جوش رسیده و در دمای ۰/۲۸ درجه سا نتی گراد به نقطه ذوب می رسد.
دی اتانول آميد با فرمول مولکولی دی اتانول آمین C4 H11 NO2 است و به آن ترو لامین هم گفته می شود.
استفاده از DEA و دیگر مشتقات آن ،که برای ایجاد کف و بافت هایی نظیر کرم مورد استفاده است،در تولید محصولات بهداشتی ،آرایشی رایج است .
این ماده مایعی است بی رنگ و چند خاصیته ، زیراکه هم آمین است و هم یک دی ال.
مانند سایر آمین های آلی ، دی اتیلن آمین یک باز ضعیف است
خواص آب دوستی الکل ها را دارد و در آب محلول است.
آمیدهای تهیه شده از DEA نیز خواص هیدروفیلیک دارند.

دی اتانول آمین1

سایر اسامی :

N-N-دی اتیلول آمین, دی ( ۲-هیدروکسی اتیل ) , DELA , DEA ,
دو (هیدروکسی اتیل ) آمین , آمین, دیول آمین دیلول آمین,
۲-((۲-هیدروکسی اتیل) آمین) اتانول

دیگر مشتقات دی اتانول آمین عبارتند از:
لورامید دی اتانول آمین ،
کوکو دی اتانول آمین ،
کوکو آمید دی اتانول آمین یا
روغن نارگیل از دی اتانول آمین ، لورامید DEA لاریک دی اتانول آمید،
لائورل دی اتانول آمید ،
و لائورل

ویژگی ها :

افزایش دهنده کف
تامین کننده گرانروی بویژه در مورد شامپوها
بهبود حالت پذیری مو
کاهش میزان تحریکات پوستی

كاربرد :

شامپوهاي بدن و سر
مايعات دستشويي
صابون هاي مايع
به عنوان Surfactant و یا ضد خوردگی استفاده می کنند.
همچنین برای برداشت دی اکسیدکربن و سولفید هیدروژن استفاده می شود.