اسید اولئیک چیست؟

  • تاریخ انتشار : 2021/01/23

اسید اولئیک چیست؟ اسید اولئیک یک اسید چرب، بی بو و بی رنگ است، گرچه که ممکن است نمونه های تجاری آن مایل به زرد باشد. همچنین می توان گفت یک اسید آلی با زنجیره طولانی 17 اتم کربن است، قبل از اینکه در یک گروه کربوکسیل پایان یابد، این ماده به طور طبیعی در چربی ها و روغن های مختلف حیوانی و گیاهی وجود دارد. یکی از دلایلی که روغن زیتون نسبتاً سالم تلقی می شود این است که یک اسید چرب اشباع نشده است.

از نظر شیمیایی، در اسید اولئیک فقط یک پیوند دوگانه وجود دارد که آن را غیر اشباع می کند. به زبانی دیگر، این ماده به عنوان یک اسید چرب غیر اشباع امگا 9 طبقه بندی می شود. این ماده از کلمه لاتین oleum که به معنای روغن می باشد، گرفته شده است و رایج ترین اسید چرب در طبیعت است. نمک ها و استرهای اسید اولئیک را اولئات می نامند.

اسید اولئیک چیست؟

تقریبا همه اسید اولئیک موجود در روغن ها به شکلی است که به عنوان تری گلیسیرید شناخته می شود. این همان چیزی است که آن را به جای اسید به چربی تبدیل می کند. در روغن زیتون اگر بیش از چند درصد اسید آزاد وجود داشته باشد، روغن زیتون خشکی نامطبوعی به خود می گیرد.

اسید اولئیک چیست

کاربرد اسید اولئیک چیست:

اسید اولئیک به عنوان یک جز در بسیاری از غذاها بصورت تری گلیسیرید استفاده می شود. این بخشی از رژیم غذایی طبیعی انسان است، زیرا این ماده بخشی از چربی های حیوانی و روغن های گیاهی است.

در خارج از غذا و بدن ما با اسید اولئیک (یا به احتمال زیاد نمک های آن) در صابون ها، شوینده ها،نرم کننده ها، جوهرهای چاپ و مواد آرایشی روبرو می شویم. از عجیب ترین کاربرد آن می توان در ساخت پنجره های شیشه رنگی نام برد. در این پنجره ها، تکه شیشه های رنگی توسط نوارهای سرب به هم چسبیده می شوند. در اینجا، اسید اولئیک گاهی اوقات به عنوان شار برای اطمینان از تمیز شدن اتصالات لحیم شده استفاده می گردد.

اسید اولئیک به عنوان ماده جانبی در داروسازی و ماده امولسیون کننده یا حل کننده در محصولات آئروسل استفاده می شود. همچنین کاهش فشار خون در روغن زیتون می تواند از اثرات وجود اسید اولئیک در آن باشد. تحقیقات دیگر نشان می دهد که مصرف اولئات موجود در روغن زیتون با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان در ارتباط است.

اسید اولئیک چیستتاثیر اولئیک اسید بر روی پوست:

سالهاست که برای درمان موضعی پوست و بدن از روغنهای طبیعی برای مراقبت از بدن استفاده می شود. بهترین روغن برای پوست آنهایی هستند که حاوی اسید اولئیک می باشند.

از آنجاییکه اولئیک اسید به راحتی و عمیق به سطح پوست نفوذ میکند و رطوبتی را که به طور طبیعی با افزایش سن از دست میرود، جبران میکند، برای پیری پوست و پوستهای خشک مناسب است.

در محصولات آرایشی، از اسید اولئیک به عنوان ماده پاک کننده و تقویت کننده بافت پوست استفاده می شود.

تاثیر اسید اولئیک بر مو:

این اسید یک اسید چرب است که در رشته های مو هم موجود میباشد. این ماده ضمن اینکه موها را نرم تر و انعطاف پذیرتر میکند، از از دست رفتن آب در تارهای مو نیز جلوگیری می نماید.

آیا اسید اولئیک خاصیت خورندگی دارد؟

اسیدهای اولئیک اسیدهای کربوکسیلیک آبگریز هستند که دارای ترکیبات عالی روی سطح، فرمول های امولسیونی و خواص ضد خوردگی می باشند. از فیلم های مقاوم در برابر خوردگی سازگار با محیط زیست ساخته شده از CS و CS / GO که با اسید اولئیک کاربردی شده اند برای محافظت از زنگ زدگی از فولاد کربن استفاده شده است.

نحوه نگهداری اسید اولئیک چیست؟

محصول محلول باید در ظروف شیشه ای نگهداری شود زیرا حلال هایی که اسید اولئیک را حل می کنند ممکن است با پلاستیک تداخل کنند. همچنین باید از نور محافظت گردند. هنگام نگهداری در فریزر با mg / ml 50 در کلروفرم ، باید تخریب کمتر از 1٪ در سال داشته باشد.

در يك محيط خنك نگهداري شود.
اطلاعات درخصوص انباركردن در يك انبار مشترك:
دور از مواد غذايي انبار شود.
اطلاعات اضافي درخصوص شرايط انبار:
ظروف را در محيط خنك، خشك و بهصورت مهر و مومشده نگه داريد.
از تماس با نور محافظت شوند.