اتیلن گلایکول منو استئارات چیست؟

  • تاریخ انتشار : 2021/04/03

تا حالا ترکیبات درج شده روی شامپو ها و نرم کننده های مو و یا لوسیون های پوستی را خوانده اید؟ اگر اهل خواندن و توجه به ترکیبات محصولاتی که می خرید هستید قطعا بارها و بارها نام ترکیب اتیلن گلایکول منو استئارات که با نام گلیکول استئارات یا  گلیکول مونو استئارات نیز شناخته می شود را دیده اید. این ترکیب که ماده سازنده بسیاری از محصولات موجود در منزل شماست با فرمول مولکولی C20H40O3 شناخته می شود و در واقع ترکیب استر اسید استئاریک و اتیلن گلیکول است.

این ترکیب موجب می شود شامپو و یا لوسیون شما حالتی صدفی  به خود بگیرد و در واقع ظاهر اصلی خود اتیلن گلایکول منو استئارات، سفید و موم مانند است. در این مقاله قصد داریم به بررسی این ماده بپردازیم تا نسبت به انچه در مواد شوینده پوست و موی شما وجود دارد، شناخت بیشتری پیدا کنید.

اتیلن گلایکول منو استئارات چیست؟

اتیلن گلایکول منو استئارات چیست؟

ویژگیهای اتیلن گلایکول منو استئارات

نمی توان اتیلن گلایکول منو استئارات را مخلوط ستر اتیلن گلیکول و اسید استئاریک در نظر گرفت زیرا یک ترکیب شیمیایی ویژه از این دو ماده منجر به تولید اتیلن گلایکول منو استئارات می شود.

اسید استئاریک یک اسید چرب است که منشا ان طبیعی است و گیاهان یا حیوانات به دست می اید. گلایکول استئارات یک ماده شیمیایی است که به مایعات ظاهری شفاف و مرواریدی می بخشد. استفاده از ترکیب شیمیایی این دو ماده در شامپو ها دو هدف را محقق می سازد: اول اینکه با خواص گیاهی و طبیعی موجب سلامت پوست و مو می شود و دوم اینکه با ایجاد ظاهری شفاف و مرواریدی موجب ارائه محصولی لوکس به مشتریان می شود.

یک ویژگی خاص این ترکیب این است که مولکول های  آن یک انتهای آب دوست و یک انتهای روغن دوست (لیپوفیلیک) دارد. این امر موجب می شود ذرات روغن را در محلول آب نگه داشته و از جداسازی ترکیبات محصول جلوگیری کند. همین امر موجب افزایش ماندگاری محصول می گردد.

کاربردهای این ترکیب

گلیكول استئارات می تواند پوست را صاف و نرم کند. عملکرد آن به این صورت است که با بافت چرب و ضخیم خود فضای کم بین پروتئین ها را پوشش دهد و حس لطافت ایجاد کند.

به همین دلیل این ماده را به عنوان یک نرم کننده قوی می شناسند و در اکثر مرطوب کننده ها و لوسیون ها و شامپوهای نرم کننده از آن استفاده می کنند.

آیا این ترکیب شیمیایی برای پوست و مو مضر است؟

طبق آنچه ذکر شد متوجه شدیم که اتیل گلایکول مونواستئارات یک ترکیب شیمیایی است که یکی از مواد تشکیل  دهنده آن منشا طبیعی دارد.

حالا برای اکثر افراد این سوال به وجود می آید که محصولات حاوی این ترکیب شیمیایی می تواند برای پوست و موی آن ها مضر باشد یا خیر؟

کمیته بررسی مواد آرایشی  CRI که سلامت محصولات آرایشی و بهداشتی را تایید می کند اعلام کرده است که گلیکول استئارات از نظر مقادیر مورد استفاده در محصولات آرایشی کاملا بی خطر است.

در برخی موارد که چندان هم شایع نیست حساسیت و واکنش های الرژیک به این ماده گزارش شده است.

با اجرای تست پچ پوستی حاوی این ماده روی 125 نفر در غلظت 2 تا 5 درصد مشخص شد این مقدار استفاده از این ماده هیچ گونه حساسیت حادی ایجاد نمی کند.